dimarts, 22 d’octubre del 2013

Corder a Ca la Guaria de Caseres

Caseres és una petita població que limita amb Calaceit, a la comarca turolenca del Matarranya. El riu Algars delimita la frontera administrativa entre Catalunya i Aragó, però els lligams de veïnatge, culturals, lingüístics... i gastronòmics són evidents entre els pobles catalans i aragonesos d'una banda i l'altra del riu esmentat.

A banda de visitar l'àrea del riu Algars i fer un tomb per la plaça de l'Església, Caseres ofereix altres atractius. Una bona opció pot ser visitar el Restaurant Ca la Guaria i degustar el menú que ens presenta aquest establiment amb motiu de les V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

Anna López ens explica que Ca la Guaria fa tres anys que va obrir portes i des d'aleshores participa a les jornades. El menú s'inicia amb una punxada de benvinguda i amanida de foie amb volcà de poma. De plat principal, corder a la pedra amb escalivada. De postres, fabiola, i el celler format per una referència local: Plans 1963, de la Cooperativa Sant Isidre. Aigües i cafès per 29 euros.

Ca la Guaria és un restaurant de cuina catalana i "molt de casa", segons ens explica la seua propietària. Està especialitzada en plats de caça, com ara la perdiu o la guatla. Destaca la carn, sobretot la vedella, de producció ecològica, així com els làctics. La mel, d'Arnes.

A la fotografia, Josep M. Peris i Anna López, propietaris de Ca la Guaria, amb Pep Sala, el dia de la inauguració de les V Jornades del Corder de la Terra Alta.


Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder