
El
certamen, que comptarà amb més de 50 parades d'exposició i venda,
promocionarà majoritàriament els dolços típics de la zona i el principal
protagonista de la celebració serà el mostillo, unes postres
tradicionals, d'elaboració artesana a base most de raïm, que en
aquesta ocasió seran elaborats per l'Associació de Dones "Col·lectiu
de Dones Bàrbara".
I a l'hora de dinar, menú de corder. Horta de Sant Joan ofereix fins a sis motius per gaudir de les Jornades Gastronòmiques del Corder. Són aquestes
Can Joan (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 57 14): Corder a la brasa amb guarnició. 25 euros.
Can Parrado (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 56 28): Corder amb mel i romer. 28 euros.
Mas del Cigarrer (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 51 53 - 649 89 30 90): Ternasco amb mel i fines herbes. 35 euros.
Miralles (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 55 55): Bombó de costelletes de corder amb samfaina. 25 euros.
Venta la Parra (Horta de Sant Joan, tel. 977 26 30 47 - 690 29 42 83): Costelles de corder a la brasa amb guarnició o ternasco al forn de llenya. 25 euros.
Venta del Romé (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 54 70 - 699 84 22 02): Espatleta de ternasco al forn. 35 euros.
Can Parrado (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 56 28): Corder amb mel i romer. 28 euros.
Mas del Cigarrer (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 51 53 - 649 89 30 90): Ternasco amb mel i fines herbes. 35 euros.
Miralles (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 55 55): Bombó de costelletes de corder amb samfaina. 25 euros.
Venta la Parra (Horta de Sant Joan, tel. 977 26 30 47 - 690 29 42 83): Costelles de corder a la brasa amb guarnició o ternasco al forn de llenya. 25 euros.
Venta del Romé (Horta de Sant Joan, tel. 977 43 54 70 - 699 84 22 02): Espatleta de ternasco al forn. 35 euros.
Càtars a Caseres

Ibers a Gandesa
Els amants a la prehistòria poden disfrutar del Cap de Setmana Ibèric que té lloc a l'assestament ibèric del Coll del Moro, al terme municipal de Gandesa. Hi fan diverses activitats durant avui dissabte (5) i diumenge (6). Una oportunitat única per conèixer el patrimoni arqueològic de la Terra Alta i com vivien i morien els ilercavons. Ah, i d'unes vistes de la comarca espectaculars des del paratge del Coll del Moro.
A l'hora de dinar, Gandesa ens ofereix una àmplia oferta de restaurants, dels quals cinc participen a les Jornades Gastronòmiques del Corder. El que ens caurà més a mà és el Restaurant Coll del Moro
(Gandesa, tel. 977 42 12 02) que ens ofereix costelles de xai amb crosta, 31 euros.
(Gandesa, tel. 977 42 12 02) que ens ofereix costelles de xai amb crosta, 31 euros.

Hotel
Piqué (Gandesa, tel. 977 42 00 68): espatla de corder al forn amb romer i vi ranci, 30 euros.
Restaurant Sibarites (Gandesa, tel. 977 42 13 50): jarret de corder confitat amb romer, ceps i puré de patata Parmentier, 30 euros.
Al paratge de la Fontcalda, que ben bé val una visita, trobarem el Restaurant La Fontcalda (Santuari de la Fontcalda de Gandesa, tel. 977 42 08
54 - 977 42 83 06 - 627 67 64 19) i les seues costelles de corder arrebossades amb
patates panaderes i bolets, 25 euros.
Guia de les Jornades del Corder
Però lers Jornades del Corder de la Terra Alta ofereixen altres opcions, fins a vint restaurant ens ofreixen plats i receptes cuinades amb corder terraltí i altres productes del país, entre els quals destaca l'oli i el vi. Consulta la guia de les jornades, els restaurants participants i els menús.
Clica la imatge:
Bon cap de setmana, i bon profit!