divendres, 11 d’octubre del 2013

Aquest cap de setmana, aiguardent i corder a la Terra Alta

La Terra Alta a la tardor presenta molts al·licients. Una de les excuses que tenim per acostar-nos a la comarca durant aquesta estació és la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, que cada any arriba el segon cap de setmana d'octubre. Es tracta d'una festa singular, dedicada a promocionar el producte més característic d'aquesta petita població: l'aiguardent de brisa.

Tot el poble, absolutament tothom, s'aboca en l'organització d'un certamen que es cuina a foc lent. La destil·leria municipal, on hi ha instal·lat un alambí de grans dimensions, és el centre d'operacions d'aquest certamen, que recorda l'activitat aiguardentera tradicional de la vila dels Ports.

El dissabte 12 i el diumenge 13 d'octubre, Prat de Comte bull d'activitat. És moment de degustar l'aiguardent tradicional, el torrat, el d'herbes, el de cafè... però també és moment d'assaborir les pastes de la població.  I de gaudir de les curses tradiconals, com la dels cresols penjats de la bragueta dels corredors. I de perdre's pels carrers de la vila i aguaitar a l'interior de les cases on, de ben segur, serem molt benvinguts pels seus habitants.


Programa d'actes de la XII Festa de l'Aiguardent 2013. Clica a sobre de les fotos de sota:

 
Aquest cap de setmana, doncs, és moment de visitar Prat de Comte, de visitar la Terra Alta. De gaudir de la comarca, dels seus paisatges i de la seua cuina. Una vintena de restaurants us esperen amb motiu de les V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. Descobreix-los clicant a sobre de la fotografia de sota:


Bon cap de setmana i bon profit!

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder