dilluns, 22 de setembre del 2014

Restaurant Miravall, de Batea, una aposta per la cultura del vi i per la cuina de proximitat

Batea és una de les poblacions amb més historia de la comarca de la Terra Alta. El seu nucli antic, la Vila Closa, és un dels llocs obligats de visita, marcat pels seus arcs i per la imponent església de Sant Miquel.

En aquesta població trobem el Restaurant Miravall, ubicat a l'avinguda de la Terra Alta, 98, just a l'entrada de la població. Aquest establiment és una aposta per la cultura del vi i per la cuina de proximitat. La seva proposta gastronòmica és una cuina d’arrels, actual i que prioritza el producte de mercat i local, una cuina que combina tradició amb creativitat.


La carta varia cada temporada, aprofitant el millor de cada estació. Hi predominen les receptes elaborades amb hortalisses i verdures locals, carns de proximitat, com el corder, i elaboracions amb bacallà. Tot maridat amb una àmplia carta dels millors vins de la Terra Alta.
Durant les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta, Miravall presenta un menú que comença amb entrants  amb propostes de peix i marisc, verdures i bolets abans de donar pas al plat principal: una espatla de corder farcida d'espinats i brossat de Rasquera amb puré d'alls tendres escalivats... Sobren els comentaris.

El celler del menú està compost per quatre referències locals: Vallamajor, Ilercavònia, Portal 2011 i Merian (vi dolç). Quatre vins que no defrauden, no de bades Batea és la principal productora de vi de Catalunya i els seus cellers són reconeguts internacionalment.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder