dissabte, 27 de setembre del 2014

La Fontcalda, el restaurant més antic de la comarca de la Terra Alta

La Fontcalda és un paratge natural emblemàtic de Gandesa i la Terra Alta. Situat en un indret de gran bellesa, allí hi ha el santuari de la Mare de Déu de la Fontcalda, benerada a Gandesa, Prat de Comte i Bot, i altres instal·lacions que recorden el balneari d'aigües termals que va acollir en altres èpoques.

El Restaurant la Fontcalda forma part d'aquest complex que hi ha a la zona (riu, zona d'acampada, santuari, refugi, diferents edificacions i serveis, i Via Verda pròxima). Teresa Lluís, qui juntament amb Loreto Meix és autora del llibre La cuina de la Terra Alta, assegura que aquest restaurant és el servei turístic més antic de la comarca de la Terra Alta, cosa que ratifiquen els seus actuals propietaris, Eli Valimanya i Joan B. Esteve, ja que l'establiment es troba documentat al segle XVIII.

Es tracta d'un establiment que dóna servei als excursionistes, als romeus, als estadants de la zona d'acampada i als molts ciclistes que circulen per la Via Verda. La cuina del Restaurant La Fontcalda és casolana i feta a la brasa, amb productes de proximitat.

El Restaurant La Fontcalda presta servei cada dia dels mesos de juliol i agost, per Setmana Santa i els caps de setmana entre la Setmana Santa i l'estiu, si bé, per a grups obre portes tot els caps de setmana de l'any.


Per gaudir del menú de les Jornades del Corder al Restaurant La Fontcalda, cal reservar-lo per a un mínim de dos persones als telèfons 977 42 08 54, 977 42 83 06 o 607 67 64 19.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder