divendres, 25 de setembre de 2015

L'Hotel Vilar Rural d'Arnes ens presenta la recepta de les Jornades del Corder 2015

El xef Robert Obregón, de l'Hotel Vilar Rural d'Arnes ens presenta la recepta amb la qual aquest establiment participa a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta 2015.



ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB PATATES AMB HERBES DELS PORTS I MEL D'ARNES 

Per a fer aquesta recepta per a 4 persones necessitarem els següents ingredients

- 2 espatlles de xai tallades per la meitat 
- 5/6 grans d’all 
- 750 g de patates 
- 200 ml de conyac 
- 200 g de ceba en juliana 
- 100 ml d’oli verge extra
- 200 g de tomàquet triturat 
- Sal 
- Romer i timó del Ports 
- 100 g de mel d’Arnes 

Preparació:

Per a començar farem un sofregit confitant la ceba en una cassola amb un rajolí d’oli. Un cop rossa, li afegirem el tomàquet i deixarem coure uns 20 minuts fins que quedi ben concentrat. Ho retirem del foc i ho reservem. A part, pelarem les patates i les tallarem a rodanxes gruixudes i les disposarem sobre el sofregit. 

Tot seguit, col·loquem les espatlles a sobre i ho salem generosament. Disposem també a la cassola els grans d’all, col·loquem les rames de romer i de timó, i ho reguem tot amb el conyac i amb l’oli restant. Ja nomes ens falta coure-ho tot al forn. Primer a 200º uns 15 minuts, llavors abaixem la temperatura a 180º i continuem la cocció 35 minuts més i, finalment, posem la mel sobre el corder i li donem 10 minuts més de forn i ho retirem. Ja ho podem posar als plats amb la base de patata al fons, les espatlles al damunt, ho reguem tot amb la salsa resultant i ja ho podem servir.








Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder