L'acte el van presidir el president comarcal, Carles Luz, i l'alcalde de Corbera d'Ebre, Antonio Àlvarez, acompanyats de representants de les entitats col·laboradores de les jornades, entre els quals el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen vinícola Terra Alta, Joan Arrufí, qui també va fer ús de la paraula. El protagonisme de l'acte, però, el va tindre el restaurador Salvador Miralles, de l'Hotel Miralles d'Horta de Sant Joan, qui va ser encarregat de fer el pregó coincidint amb la seua jubilació.
Miralles, un dels empresaris del sector de l'hostaleria i del turisme més destacats de la comarca, va explicar la seua llarga trajectòria professional en aquest sector, però també es va referir a la seua activitat professional com a pastor i ramader. En aquest punt, Salvador Miralles va explicar les qualitats del corder terraltí, uns animals que pasturen al camp, que fan exercici i que són sacrificats a la mateixa comarca, sense patir l'estrès dels transports llargs cap a l'escorxador. També va tindre paraules de lloança per al vi de la Terra Alta, un producte que en els últims anys ha experimentat un salt qualitatiu molt remarcable i que, en opinió de Miralles, representa tot un orgull per a la contrada.
Per divulgar i animar a la participació a les Jornades, s'ha editat una guia de 28 pàgines on es fa l'explicació de cadascun dels menús, dels restaurants i dels establiments d'allotjament i carnisseries participants, del preu dels àpats, etc. La publicació es complementa amb informació de la DOP de l'Oli de la Terra Alta i una guia de tots els cellers de la DO de la Terra Alta. A més, també incorpora informació turística i un recull d'una dotzena de festes gastronòmiques i artesanals que se celebren al llarg de l'any a la Terra Alta.
L'organitzador del certamen és el Consell Comarcal de la Terra Alta, amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme Rural de la comarca, els consell reguladors de la DO Terra Alta i la DOP Oli de la Terra Alta, i el suport del Grup de Sanejament Ramader d'Oví i Cabrum de la contrada.