dissabte, 14 de setembre de 2013

Vint restaurants de la comarca de la Terra Alta ofereixen menús gastronòmics a les V Jornades del Corder

Vint restaurants de la comarca participen a la quinta edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder, que es desenvolupen entre el 20 de setembre i el 27 d'octubre d'enguany.  Aquesta iniciciativa té com a objectiu divulgar les característiques del corder criat pels ramaders de la Terra Alta i, alhora, promocionar la resta de productes agroalimentaris de qualitat de la contrada, especialment el vi i oli, emparats en sengles denominacions d'origen, però també els embotits, la rebosteria, etc.

Tots els establiments participants a les jornades ofereixen als seus clients, durant un mes i una setmana, uns menús tancats en què el plat principal és a base de corder, cuinat de moltes maneres diferents, regats amb vins de la DO Terra Alta, i amb degustació d'¡oli de la DOP Terra Alta. Els preus dels menús oscil·la entre els 19 euros i els 35 euros

La d'enguany és la quinta edició de les jornades, una fita que en opinió dels organitzadorssignifica la plena consolidació d'aquesta activitat. En opinió del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, la clau de l'èxt d'aquestes jornades rau en el fet que impliquen tant el sector primari, com el de la hostaleria i el turistic. "Amb les Jornades del Corder potenciem la ramaderia comarcal, però també el vi, l'oli i la resta de productes de qualitat. A més se'n beneficien els restaurants i els establiments d'allotjament i, de retruc, la resta d'agents del sector turístic ja que el nostre client aprofita l'estada per coneixer territori", ha explicat Luz.

A banda  dels restaurants, en l'edició d'enguany de les jornades, hi col·laboren fins a disset establiments d'allotjament: hotels, càmpins, apartaments i cases rurals, que ja l'any passat es van sumar a la iniciativa oferint preus avantatjosos als comensals del menú del corder.

Tot plegat es pot consultar en un catàleg de 36 pàgines en què el públic troba una fitxa completa de cada restaurant i establiment participant, el contingut dels menús, el preu, l'horari i altres informacions d'interès. La publicació es completa amb les salutacions dels organitzadors i del pregoner, Pep Sala; informació sobre els vins i els olis de la Terra Alta; informació turística i un mapa de la comarca.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder