dimecres, 25 de setembre del 2013

Horta de Sant Joan oferix sis maneres diferents de gaudir de les Jornades Gastronòmiques del Corder (I)

 
Horta de Sant Joan és la població que oferix més maneres diferents de gaudir de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. Un total de sis establiments de la població s'han sumat enguany a aquesta iniciativa: Can Joan, Can Parrado, Mas del Cigarrer, Miralles, Venta la Parra i Venta del Romé.

L'oferta gastronòmica i d'allotjament d'Horta de Sant Joan és àmplia i de qualitat, com ho són els atractius paratges i raconades naturals, l'arquitectura monumental i l'activitat social i cultural que ofereix al visitant aquesta població dels Ports. I és que Horta concentra molts al·licients i motius per ser visitada i gaudir dels seus encancs i de l'hospitalitat dels seus veïns.


Aquesta primera entrega de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta dedicada a Horta de Sant Joan la comencem a la Venta del Romé, ubicada a la carretera que comunica la vila amb Tortosa i Vall-de-roures. Enrique Andrés i M. Carme Sebastià ens expliquen que participen "des de sempre" a les Jornades del Corder amb una cuina "casolana i de temporada", amb ingredients "d'aquí, ja que si tenim bon producte a la vora per què l'hem d'anar a buscar fora?"

El seu menú de les Jornades es compon d'una cassoleta de pagès del mas de Fandos i un ternasco al forn. Per rematar l'àpat, la Venta del Romé ens proposa una coca de maçana gruixuda. Tot plegat acompanyat amb vi negre de Batea i mistela negra de Bot.

Entrem al nucli urbà per visitar el Restaurant Miralles, tot un clàssic de la gastronomia hortalana i terraltiva. Regentat per Salvador Miralles i família,  aquest establiment és punt de parada obligada per als molts turistes i visitants que rep durant tot l'any Horta de Sant Joan. 

La proposta del Restaurant Miralles durant les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta es basa en producte de qualitat i fogons a mig camí entre la tradició i la innovació. Musaka cruixent de corder, bombó de costelletes de corder amb samfaina i quallada de llet d'ovella i gelat de mel i pinyons, és el suggerent menú que ens oferix la família Miralles. Per a beure, vins de la terra: tant el blanc com el negre són d'Horta de Sant Joan.




I acabem la nostra primera entrega de la ruta gastronòmica per Horta de Sant Joan amb una altra opció situada fora vila: el Mas del Cigarrer, ubicat a la carretera entre Bot i Horta. Són tres bonics edificis de pedra que criden a aturar-s'hi a les persones que circulen per la via. És un restaurant però també un allotjament agroturístic, envoltat de natura i vegetació, a una distància equidistant entre Bot i Horta.

Per les Jornades del Corder, aquest establiment oferix uns aperitius de la casa, una torrada d'escalivada amb formatge de cabra gratinat, i com a plat principal el ternasco amb mel i fines herbes. De postres, un gelat casolà de vainilla amb caramel i avellanes, que posa el contrapunt dolç a un àpat magnífic. El celler del menú està compost íntegrament per vins de l'Agrícola Sant Josep de Bot: blanc, negre i dolç.



Pròximament continuarem parlant d'Horta de Sant Joan i de la seua àmplia, variada i atractiva participació en aquestes V Jornades Ganstronòmiques del Corder de la Terra Alta. Fins a la propera!


Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder