dimarts, 24 de setembre del 2013

Josep Montoya, el xef de Can Josep de Bot, amant de la cuina catalana amb accent terraltí

Josep Montoya és el xef del restaurant Can Josep, de Bot. El seu establiment està especialitzat en cuina catalana, però "cuina catalana de la Terra Alta", matisa. Assegura que aquest concepte "coste d'explicar" però es tracta de la cuina catalana de tota la vida "amb la personalitat del nostre paisatge, del nostre clima i, sobretot, dels nostres productes de la terra". La defioneix com "una cuina senzilla, pagesa, de recursos bàsics, però amb tot el gust i el caràcter terraltí".

Can Josep selecciona acuradament els productes que inclou en la seua carta i els seus menús. Són productes de la terra, de quilòmetre zero, de primera qualitat. Cuinats amb amor i servits en un menjador acollidor amb magnífiques vistes a les muntanyes properes i a la Via Verda de la Terra Alta.

Montoya explica amb orgull que és un dels restaurants de la comarca que participa des del primer dia a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. El seu meú d'enguany està compost per una punxadeta de pa amb tomàquet i llonganissa, un arròs del Delta de l'Ebre amb bolets dels Ports i, com a plat principal, pit de corder amb naps i regalèssia cuinat al forn a baixa temperatura. De postres? "Pastisset de moniato amb gelat de vainilla", explica el cuiner de Can Josep.

I per beure, el meú inclou una acurada selecció de vins de Bot, tant de l'Agrícola Sant Josep com del Celler Cal Mariscal: blanc, negre i dolç.

No ho dubteu, si us atanseu a Bot o si aneu de pas fent la Via Verda, atureu-vos a Can Josep: qualitat, bon servei, tracte familiar i, sobretot, bona taula.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder