dimecres, 8 d’octubre de 2014

Restaurant Venta la Parra, carn a la brasa de llenya a Horta de Sant Joan

Les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta tenen cada any una parada obligada a la  Venta la Parra d'Horta de Sant Joan. Aquesta venta es troba ubicada a la carretera T-330, km 21, entre Prat de Comte i Horta., i és un dels establiments especialitats en carn de la comarca. L'edifici que acull el restaurant, un mas tradicional, amb façana de pedra, crida l'atenció als automobilistes que circulen per la carretera, atès el seu bon aspecte i bon estat de conservació. Un bon motiu per fer una aturada, gaudir de l'edifici i del paisatge i, sobretot, descobrir les bondats de la cuina de la casa.

Regentat per Lluís Gil Sebastià, aquest restaurant ofereix als seus clients bàsicament plats de carn a la brasa. Fan la brasa de llenya de cara al públic, la qual cosa dóna un valor afegit a l'establiment. És un restaurant familiar, tal com explica Paquita Sebastià, la mare de Lluís, que participa des que va obrir portes, ara fa tres anys a les Jornades del Corder.

La qualitat i la traçabilitat del corder que se serveix al menjador de la Venta la Parra estan garantides. A la família Gil-Sebastià, el pare té cura dels ramats de corders; la mare es fa càrrec de la carnisseria, i el fill s'ocupa de portar el restaurant. Per tant, criança, comercialització i preparació de la carn.  Els corders que cuinen a la Parra pasturen i s'alimenten de cereal, amb la qual cosa es garanteix una carn de molta qualitat, que té potenciat el seu sabor gràcies a l'acció de la brasa de llenya.

Salvador Miralles fa el pregó inaugural de les VII Jornades Gastronòmiques del Corder

Programa de Jornades del Corder de la Terra Alta 2015

Pep Sala i Max Sunyer, a la inauguració de les Jornades del Corder