El restaurant és un negoci familiar de llarga tradició. Abans de la Guerra Civil, l'àvia de la casa desenvolupava l' activitat de cafeteria. La gent deia "anem a prendre cafè a Ca la Guaria". Aquesta activitat es va deixar de desenvolupar quan es va inaugurar el local Lo Centro als anys de la guerra.
Al Restaurant Ca la Guaria hom pot degustar el bo i millor de la cuina d'interior, amb la carn i l'aviram com a principals protagonistes de la carta. La perdiu és l'especialitat de la casa, ja que la família que regenta l'establiment gestiona un vedat de caça i disposa d'una granja de reproducció i cria de perdius, bàsicament destinada a la repoblació de vedats. Una part de la producció d'aquesta preuada au fa cap a les cassoles de Ca la Guaria.
Al restaurant potencien els productes de la terra, amb una selecció de carns ecològiques, verdures i llegums d'hort propi; melmelades naturals, una gran carta de vins i caves, on predominen els de la DO Terra Alta. L'oli és de collita pròpia i DOP Terra Alta.
El restaurant va obrir les seues portes ara fa quatre anys i des d'aleshores participa amb entusiasme a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta. En aquest període de temps, Ca la Guaria s'ha fet una reputació en el panorama gastronòmic terraltí, ja que a banda de la perdiu excel·leix en altres especialitats com ara la guatlla o les galtes de vedella estofades.
A la fotografia, Anna López i Josep M. Peris, propietaris de Ca la Guaria.