En acabar els actes oficials, que van tindre lloc a la plaça de la Vila, sota els porxos de l'Ajuntament renaixentista d'Arnes, els vint restaurants participants a les jornades van oferir als assistents una degustació de punxades (tapes), acompanyada de vins i olis de la Terra Alta.
Aquestes jornades
tenen com a objectiu divulgar les característiques del corder criat de manera
extensiva pels pastors de la Terra Alta i, alhora, promocionar la resta de
productes agroalimentaris de qualitat de la contrada, especialment el vi i oli,
emparats en sengles denominacions d'origen, però també els embotits, la
rebosteria, la mel, etc.
Tots els
establiments participants a les jornades ofereixen als seus clients, durant un
mes i una setmana, uns menús tancats en què el plat principal és a base de
corder, cuinat de moltes maneres diferents, regats amb vins de la DO Terra
Alta, i amb degustació d'oli de la DOP Terra Alta. Els preus dels menús oscil·len
entre els 19 euros i els 35 euros.
La d'enguany és la quinta edició de les jornades, una fita que en opinió
dels organitzadors significa la plena consolidació d'aquesta activitat. En
opinió del president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, la clau
de l'èxit d'aquestes jornades rau en el fet que impliquen tant el sector
primari, com el de la hostaleria i el turístic. "Amb les Jornades del
Corder potenciem la ramaderia comarcal, però també el vi, l'oli i la resta de
productes de qualitat. A més se'n beneficien els restaurants i els establiments
d'allotjament i, de retruc, la resta d'agents del sector turístic ja que el
nostre client aprofita l'estada per conèixer territori", va explicar Luz.
A banda dels restaurants, en l'edició d'enguany de les jornades, hi col·laboren fins a disset establiments d'allotjament: hotels, càmpings, apartaments i cases rurals, que ja l'any passat es van sumar a la iniciativa oferint avantatges als comensals del menú del corder.
Tot plegat es pot consultar en un catàleg de 36 pàgines en què el públic troba una fitxa completa de cada restaurant i establiment participant, el contingut dels menús, el preu, l'horari i altres informacions d'interès. La publicació es completa amb les salutacions dels organitzadors i del pregoner, Pep Sala; informació sobre els vins i els olis de la Terra Alta; informació turística i un mapa de la comarca.
A banda dels restaurants, en l'edició d'enguany de les jornades, hi col·laboren fins a disset establiments d'allotjament: hotels, càmpings, apartaments i cases rurals, que ja l'any passat es van sumar a la iniciativa oferint avantatges als comensals del menú del corder.
Tot plegat es pot consultar en un catàleg de 36 pàgines en què el públic troba una fitxa completa de cada restaurant i establiment participant, el contingut dels menús, el preu, l'horari i altres informacions d'interès. La publicació es completa amb les salutacions dels organitzadors i del pregoner, Pep Sala; informació sobre els vins i els olis de la Terra Alta; informació turística i un mapa de la comarca.