ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB PATATES AMB HERBES DELS PORTS I MEL D'ARNES
Per a fer aquesta recepta per a 4 persones necessitarem els següents ingredients:
- 2 espatlles de xai tallades per la meitat
- 5/6 grans d’all
- 750 g de patates
- 200 ml de conyac
- 200 g de ceba en juliana
- 100 ml d’oli verge extra
- 200 g de tomàquet triturat
- Sal
- Romer i timó del Ports
- 100 g de mel d’Arnes
Preparació:
Per a començar farem un sofregit confitant la ceba en una cassola amb un rajolí d’oli. Un cop rossa, li afegirem el tomàquet i deixarem coure uns 20 minuts fins que quedi ben concentrat. Ho retirem del foc i ho reservem. A part, pelarem les patates i les tallarem a rodanxes gruixudes i les disposarem sobre el sofregit.
Tot seguit, col·loquem les espatlles a sobre i ho salem generosament. Disposem també a la cassola els grans d’all, col·loquem les rames de romer i de timó, i ho reguem tot amb el conyac i amb l’oli restant. Ja nomes ens falta coure-ho tot al forn. Primer a 200º uns 15 minuts, llavors abaixem la temperatura a 180º i continuem la cocció 35 minuts més i, finalment, posem la mel sobre el corder i li donem 10 minuts més de forn i ho retirem. Ja ho podem posar als plats amb la base de patata al fons, les espatlles al damunt, ho reguem tot amb la salsa resultant i ja ho podem servir.