Enguany se celebra la quinta
edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder, una iniciativa
del Consell Comarcal de la Terra Alta, les associacions d'Hostaleria
i de Turisme Rural de la comarca, i les denominacions d'origen del vi
i l'oli de la Terra Alta. Unes Jornades que amb el pas del temps s’han
consolidat com una de les cites més remarcables del cada cop més atapeït
calendari d’esdeveniments gastronòmics de la contrada.
A través de la cuina del
corder, tan tradicional i arrelada als fogons més ancestrals de les nostres llars, aquestes Jornades
Gastronòmiques pretenen donar a conèixer i promocionar entre el gran
públic el bo i millor de la producció agroalimentària de qualitat
de la comarca: els vins, els olis, els embotits, els dolços...
Bona part dels restaurants i de les cases de menjar de la
comarca ens ofereixen durant unes setmanes uns menús que han sigut
especialment preparats per satisfer el paladar dels gurmets més exigents,
amb la carn de corder de la Terra Alta com a principal protagonista.
Crec que és una molt bona excusa per sortir de casa, gaudir d’un
bon àpat i conèixer la Terra Alta dels sabors, de les aromes, dels
paisatges emblemàtics, dels sons de la natura, de la gent autèntica...
Desitjo que gaudiu intensament
d'aquestes quintes Jornades Gastronòmiques del Corder i que visiteu
els restaurants, les cases de menjar i els establiments d’allotjament
que s’han sumat a la iniciativa. De ben segur que gaudireu d’una
experiència agradable i plaent. Bon profit i molt bona estada a la
Terra Alta.
Carles Luz i Muñoz
President del Consell Comarcal
de la Terra Alta