Caseres és una petita població que limita amb Calaceit, a la comarca turolenca del Matarranya. El riu Algars delimita la frontera administrativa entre Catalunya i Aragó, però els lligams de veïnatge, culturals, lingüístics... i gastronòmics són evidents entre els pobles catalans i aragonesos d'una banda i l'altra del riu esmentat.
A banda de visitar l'àrea del riu Algars i fer un tomb per la plaça de l'Església, Caseres ofereix altres atractius. Una bona opció pot ser visitar el Restaurant Ca la Guaria i degustar el menú que ens presenta aquest establiment amb motiu de les V Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.
Anna López ens explica que Ca la Guaria fa tres anys que va obrir portes i des d'aleshores participa a les jornades. El menú s'inicia amb una punxada de benvinguda i amanida de foie amb volcà de poma. De plat principal, corder a la pedra amb escalivada. De postres, fabiola, i el celler format per una referència local: Plans 1963, de la Cooperativa Sant Isidre. Aigües i cafès per 29 euros.
Ca la Guaria és un restaurant de cuina catalana i "molt de casa", segons ens explica la seua propietària. Està especialitzada en plats de caça, com ara la perdiu o la guatla. Destaca la carn, sobretot la vedella, de producció ecològica, així com els làctics. La mel, d'Arnes.
A la fotografia, Josep M. Peris i Anna López, propietaris de Ca la Guaria, amb Pep Sala, el dia de la inauguració de les V Jornades del Corder de la Terra Alta.